Later in de week steeg de inkoopmanagersindex van de dienstverlening verrassend sterk naar 57,1. De Amerikaanse economie lijkt steeds duidelijker het groeipad te hebben hervonden.

Daarmee kwam ook de twijfel of de Amerikaanse Centrale Bank het plan van de inkoop van $600 mrd aan obligaties wel zou doorzetten. Uit de notulen van de FOMC, het beleidsbepalende orgaan van de Centrale Bank, bleek afgelopen dinsdag echter dat er meer moet gebeuren om het plan te stoppen.

De Fed is er van overtuigd dat het programma gewoon door gaat, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

Later in de week steeg de inkoopmanagersindex van de dienstverlening verrassend sterk naar 57,1. De Amerikaanse economie lijkt steeds duidelijker het groeipad te hebben hervonden. Daarmee kwam ook de twijfel of de Amerikaanse Centrale Bank het plan van de inkoop van $600 mrd aan obligaties wel zou doorzetten. Uit de notulen van de FOMC, het beleidsbepalende orgaan van de Centrale Bank, bleek afgelopen dinsdag echter dat er meer moet gebeuren om het plan te stoppen. De Fed is er van overtuigd dat het programma gewoon door gaat, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.