Sindsdien heeft de FED echter voor een bedrag van bijna 3000 miljard dollar aan obligaties ingekocht. Als de centrale bank in de VS gaat shoppen, profiteert de beurs daar mee van. Volgens de Wereldbank bedroeg de totale beurskapitalisatie van Wall Street 18.670 miljard dollar.

Momenteel is dat al 21.400 miljard dollar en een verdere toename van dat bedrag lijkt in de sterren te staan geschreven. Op basis van de voorlopige cijfers berekende de Wereldbank dat de FED ongeveer 17% van alle op de beurs van Wall Street verhandelde aandelen heeft ingekocht.

Sindsdien heeft de FED echter voor een bedrag van bijna 3000 miljard dollar aan obligaties ingekocht. Als de centrale bank in de VS gaat shoppen, profiteert de beurs daar mee van. Volgens de Wereldbank bedroeg de totale beurskapitalisatie van Wall Street 18.670 miljard dollar. Momenteel is dat al 21.400 miljard dollar en een verdere toename van dat bedrag lijkt in de sterren te staan geschreven. Op basis van de voorlopige cijfers berekende de Wereldbank dat de FED ongeveer 17% van alle op de beurs van Wall Street verhandelde aandelen heeft ingekocht.