De Federal Reserve volgt de gang van zaken dan ook op de voet. Volgens Bullard kan een verdere escalatie van de crisis de economische vooruitzichten, die er tot dusver goed uitzagen, gaan vertroebelen.

Het belangrijkste risico is dat de fallout van de crisis de economische groei tot stilstand gaat brengen wanneer de situatie in Griekenland en andere Europese landen nog verder zou verslechteren.

Bij de Richmond Fed is president Jeffrey Lacker echter van mening dat het nog te vroeg is om van negatieve gevolgen te spreken, zij het dat waakzaamheid is geboden.

Bullard gelooft dat Griekenland zijn schulden zal moeten herstructureren. Hij geeft toe dat dit geen aantrekkelijke optie is, maar dat er nog andere landen zijn geweest doe zo'n herstructurering hebben moeten doorvoeren.

Thomas Hoenig, president van de Kansas City Fed, merkte gisteren dan weer op dat de Verenigde Staten de eigen schuldensituatie goed in de gaten moeten houden. Ook de VS hebben namelijk een gigantische schuldenberg op de balans staan.

De Federal Reserve volgt de gang van zaken dan ook op de voet. Volgens Bullard kan een verdere escalatie van de crisis de economische vooruitzichten, die er tot dusver goed uitzagen, gaan vertroebelen. Het belangrijkste risico is dat de fallout van de crisis de economische groei tot stilstand gaat brengen wanneer de situatie in Griekenland en andere Europese landen nog verder zou verslechteren. Bij de Richmond Fed is president Jeffrey Lacker echter van mening dat het nog te vroeg is om van negatieve gevolgen te spreken, zij het dat waakzaamheid is geboden. Bullard gelooft dat Griekenland zijn schulden zal moeten herstructureren. Hij geeft toe dat dit geen aantrekkelijke optie is, maar dat er nog andere landen zijn geweest doe zo'n herstructurering hebben moeten doorvoeren. Thomas Hoenig, president van de Kansas City Fed, merkte gisteren dan weer op dat de Verenigde Staten de eigen schuldensituatie goed in de gaten moeten houden. Ook de VS hebben namelijk een gigantische schuldenberg op de balans staan.