De aandelenmarkten reageerden woensdagavond namelijk enthousiast op het Fed besluit. In Amerika sloten zowel de Dow Jones index als de bredere S&P 500 de dag na het besluit op het hoogste niveau ooit.

Ook de beurzen in Europa stegen. Op de obligatiemarkten deed de rente een stap terug na de recente harde stijging. De dollar verzwakte, goud en grondstoffen in het algemeen stegen.

Meer tijd voor economisch herstel is volgens ABN Amro positief voor bedrijven en consumenten. Bedrijven in de westerse wereld zien sinds lange tijd weer meer orders binnen komen, maar dat vertaalt zich nog niet goed in meer werkgelegenheid.

Nu de Fed de economie meer tijd geeft voor herstel kunnen winsten van bedrijven verbeteren en daarmee meer consumenten een baan bezorgen. Dit versterkt de verwachting dat aandelenbeleggingen goede vooruitzichten hebben.

De aandelenmarkten reageerden woensdagavond namelijk enthousiast op het Fed besluit. In Amerika sloten zowel de Dow Jones index als de bredere S&P 500 de dag na het besluit op het hoogste niveau ooit. Ook de beurzen in Europa stegen. Op de obligatiemarkten deed de rente een stap terug na de recente harde stijging. De dollar verzwakte, goud en grondstoffen in het algemeen stegen. Meer tijd voor economisch herstel is volgens ABN Amro positief voor bedrijven en consumenten. Bedrijven in de westerse wereld zien sinds lange tijd weer meer orders binnen komen, maar dat vertaalt zich nog niet goed in meer werkgelegenheid. Nu de Fed de economie meer tijd geeft voor herstel kunnen winsten van bedrijven verbeteren en daarmee meer consumenten een baan bezorgen. Dit versterkt de verwachting dat aandelenbeleggingen goede vooruitzichten hebben.