Aanleiding is natuurlijk de uitspraak dat de FED al in de lente van volgend jaar, dus sneller dan verwacht, haar basisrente weer zal optrekken. Wanneer vastrentende waarden weer iets beginnen op te brengen, kan het goud er dus een geduchte concurrent bij krijgen.

Sommige analisten spreken van de omgekeerde wereld. De FED heeft in de afgelopen jaren een roekeloze monetaire politiek gevoerd die de waarde van de dollar volledig heeft uitgehold terwijl uiteindelijk de goudprijs en niet de dollar momenteel het gelag moet betalen.

Aanleiding is natuurlijk de uitspraak dat de FED al in de lente van volgend jaar, dus sneller dan verwacht, haar basisrente weer zal optrekken. Wanneer vastrentende waarden weer iets beginnen op te brengen, kan het goud er dus een geduchte concurrent bij krijgen. Sommige analisten spreken van de omgekeerde wereld. De FED heeft in de afgelopen jaren een roekeloze monetaire politiek gevoerd die de waarde van de dollar volledig heeft uitgehold terwijl uiteindelijk de goudprijs en niet de dollar momenteel het gelag moet betalen.