In feite is er sprake van compleet tegengestelde problemen. De FED moet op een bepaald moment speciale maatregelen terugschroeven, de ECB moet die proberen in te voeren.

In de Verenigde Staten denkt de FED na over een exit, hoe het de politiek van monetaire verruiming kan afbouwen dan wel stop zetten. Europa heeft anderzijds behoefte aan buitengewone maatregelen om de economische groei in een hogere versnelling te brengen.

De tegenstelling tussen de Verenigde Staten en Europa kan onverwachte gevolgen krijgen wanneer de Amerikaanse arbeidsmarkt blijft verbeteren en wanneer de inflatie in Europa blijft afnemen. Op dat moment kan de euro fors gaan verzwakken tegenover de dollar.

In feite is er sprake van compleet tegengestelde problemen. De FED moet op een bepaald moment speciale maatregelen terugschroeven, de ECB moet die proberen in te voeren. In de Verenigde Staten denkt de FED na over een exit, hoe het de politiek van monetaire verruiming kan afbouwen dan wel stop zetten. Europa heeft anderzijds behoefte aan buitengewone maatregelen om de economische groei in een hogere versnelling te brengen. De tegenstelling tussen de Verenigde Staten en Europa kan onverwachte gevolgen krijgen wanneer de Amerikaanse arbeidsmarkt blijft verbeteren en wanneer de inflatie in Europa blijft afnemen. Op dat moment kan de euro fors gaan verzwakken tegenover de dollar.