Toch is er een verschil met Thailand, de Filippijnen of Maleisië. Deze munten verliezen ook (sterk) aan waarde maar hadden in de voorafgaande jaren een stevige koersklim laten optekenen, die ze nu tegen een snel tempo terug verliezen.

De reden hiervoor is de mogelijke wijziging in de politiek van de Amerikaanse Centrale Bank. Een hogere Amerikaanse rente ( omwille van verbeterde economische vooruitzichten in de V.S.) dwingt een aantal Aziatische landen tot een verhoging van hun rentetarieven.

Maar hiervoor bestaat er geen ruimte want de economische groei zwakt daar precies af. Het resultaat laat zich dan gemakkelijk raden: een terugval van de muntkoers op de internationale wisselmarkten.

Toch is er een verschil met Thailand, de Filippijnen of Maleisië. Deze munten verliezen ook (sterk) aan waarde maar hadden in de voorafgaande jaren een stevige koersklim laten optekenen, die ze nu tegen een snel tempo terug verliezen. De reden hiervoor is de mogelijke wijziging in de politiek van de Amerikaanse Centrale Bank. Een hogere Amerikaanse rente ( omwille van verbeterde economische vooruitzichten in de V.S.) dwingt een aantal Aziatische landen tot een verhoging van hun rentetarieven. Maar hiervoor bestaat er geen ruimte want de economische groei zwakt daar precies af. Het resultaat laat zich dan gemakkelijk raden: een terugval van de muntkoers op de internationale wisselmarkten.