In de komende uren en dagen zal duidelijk moeten worden hoe de rest van de wereld zal reageren. Daarbij wordt uiteraard op de eerste plaats gekeken naar de emerging markets, waar het tijdens de zomer misliep in reactie op de eerste aankondiging van de FED dat het taperen werd overwogen.

Goldman Sachs was van mening dat de FED de nek iets verder dan verwacht heeft uitgestoken, maar dat er geen eensgezindheid was binnen de FOMC. Met name één gouverneur van de Amerikaanse centrale bank stemde tegen het terugschroeven van de steunmaatregelen.

In de komende uren en dagen zal duidelijk moeten worden hoe de rest van de wereld zal reageren. Daarbij wordt uiteraard op de eerste plaats gekeken naar de emerging markets, waar het tijdens de zomer misliep in reactie op de eerste aankondiging van de FED dat het taperen werd overwogen. Goldman Sachs was van mening dat de FED de nek iets verder dan verwacht heeft uitgestoken, maar dat er geen eensgezindheid was binnen de FOMC. Met name één gouverneur van de Amerikaanse centrale bank stemde tegen het terugschroeven van de steunmaatregelen.