Barry Ritholtz, CEO van Fusion IQ, maakt brandhout van dit soort verhalen. Het scenario van de hyperinflationisten is gestoeld op drie pijlers en daarvan is maar eentje betrouwbaar. Het is een onmiskenbaar feit dat de FED op grote schaal geld heeft gedrukt en dat nog altijd doet.

Maar dat heeft echter niet tot inflatie geleid, want de koers van de dollar is niet door de vloer gezakt. Daardoor is Ritholtz van mening dat ook de voorspelling van een goudprijs van 10.000 dollar (of eender welk ander gek bedrag) compleet uit de lucht is gegrepen.

Barry Ritholtz, CEO van Fusion IQ, maakt brandhout van dit soort verhalen. Het scenario van de hyperinflationisten is gestoeld op drie pijlers en daarvan is maar eentje betrouwbaar. Het is een onmiskenbaar feit dat de FED op grote schaal geld heeft gedrukt en dat nog altijd doet. Maar dat heeft echter niet tot inflatie geleid, want de koers van de dollar is niet door de vloer gezakt. Daardoor is Ritholtz van mening dat ook de voorspelling van een goudprijs van 10.000 dollar (of eender welk ander gek bedrag) compleet uit de lucht is gegrepen.