Volgens Richard Fisher, president van de US Federal Reserve Bank of Dallas, is van mening dat de Amerikaanse centrale bank met haar monetaire politiek in een gelijkaardige situatie is beland.

De FED blijft maar geld bijprinten, waarbij telkens nieuwe targets qua werkloosheidsgraad en inflatie worden gezet.

De FED hanteert een superruime monetaire politiek, waarbij goedkoop geld door de Amerikaanse centrale bank overvloedig wordt beschikbaar gesteld.

Het vervelende is dat het zeer moeilijk wordt om deze politiek terug te schroeven, de FED is bij wijze van spreken gedwongen om alsmaar geld te blijven bijdrukken. Vroeg of laat zal dit onvermijdelijk fout aflopen.

Volgens Richard Fisher, president van de US Federal Reserve Bank of Dallas, is van mening dat de Amerikaanse centrale bank met haar monetaire politiek in een gelijkaardige situatie is beland. De FED blijft maar geld bijprinten, waarbij telkens nieuwe targets qua werkloosheidsgraad en inflatie worden gezet. De FED hanteert een superruime monetaire politiek, waarbij goedkoop geld door de Amerikaanse centrale bank overvloedig wordt beschikbaar gesteld. Het vervelende is dat het zeer moeilijk wordt om deze politiek terug te schroeven, de FED is bij wijze van spreken gedwongen om alsmaar geld te blijven bijdrukken. Vroeg of laat zal dit onvermijdelijk fout aflopen.