Yellen zal op een dunne koord moeten dansen om te beletten dat de politiek van monetaire verruiming zoals die door Bernanke werd gevoerd niet tot ongevallen leidt. De FED dreigt namelijk de controle over de Frankenstein-economie kwijt te spelen, zo vreest Tyler Durden van Zero Hedge.

De FED heeft onder Bernanke de economie namelijk kunstmatig gestimuleerd, waarbij het ingezette herstel op los zand is gebaseerd. Wanneer dit herstel als een pudding in elkaar dreigt te zakken, zal de FED gedwongen worden om nieuwe stimulerende maatregelen te treffen.

Yellen zal op een dunne koord moeten dansen om te beletten dat de politiek van monetaire verruiming zoals die door Bernanke werd gevoerd niet tot ongevallen leidt. De FED dreigt namelijk de controle over de Frankenstein-economie kwijt te spelen, zo vreest Tyler Durden van Zero Hedge. De FED heeft onder Bernanke de economie namelijk kunstmatig gestimuleerd, waarbij het ingezette herstel op los zand is gebaseerd. Wanneer dit herstel als een pudding in elkaar dreigt te zakken, zal de FED gedwongen worden om nieuwe stimulerende maatregelen te treffen.