Er zijn geen uitschieters binnen de index, op de valutamarkten staat de koers van de euro weer onder druk.

De Amerikaanse centrale bank staat niet meer voor 100% achter het programma voor de inkoop van staatsobligaties, zo blijkt uit het verslag van de laatste meeting van het Federal Open Market Committee. De financiële markten reageerden verrast op het bericht.

Blijkt namelijk dat verschillende leden van het FOMC pleiten voor het stopzetten van het inkoopprogramma voor het einde van dit jaar. Dat houdt onder andere in dat de rente zou kunnen stijgen, een gegeven waarmee de centrale markten nog geen rekening hadden gehouden.

Er zijn geen uitschieters binnen de index, op de valutamarkten staat de koers van de euro weer onder druk. De Amerikaanse centrale bank staat niet meer voor 100% achter het programma voor de inkoop van staatsobligaties, zo blijkt uit het verslag van de laatste meeting van het Federal Open Market Committee. De financiële markten reageerden verrast op het bericht. Blijkt namelijk dat verschillende leden van het FOMC pleiten voor het stopzetten van het inkoopprogramma voor het einde van dit jaar. Dat houdt onder andere in dat de rente zou kunnen stijgen, een gegeven waarmee de centrale markten nog geen rekening hadden gehouden.