Het sentiment verslechterde door een onverwachte toename van de krimp van de Chinese industrie, terwijl uit de Verenigde Staten een teleurstellend cijfer kwam over de arbeidsmarkt.

Onder beleggers bestaat de angst dat de wereldeconomie onvoldoende sterk is om de afname van de monetaire stimulering door de Fed op te vangen.

Daardoor gingen aandelenbeurzen onderuit, die buiten de Verenigde Staten nog iets sterker. Grondstoffenprijzen daalden eveneens, met name die van edelmetalen. De Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar 2,50%, van 2,16%, de vijfjaarsrente won bijna 30 basispunten.

ABN Amro denkt dat de rust snel terugkeert op de financiële markten, zodra de verwachtingen over de acties van de Fed volledig in de koersen zijn ingeprijsd.

Het sentiment verslechterde door een onverwachte toename van de krimp van de Chinese industrie, terwijl uit de Verenigde Staten een teleurstellend cijfer kwam over de arbeidsmarkt. Onder beleggers bestaat de angst dat de wereldeconomie onvoldoende sterk is om de afname van de monetaire stimulering door de Fed op te vangen. Daardoor gingen aandelenbeurzen onderuit, die buiten de Verenigde Staten nog iets sterker. Grondstoffenprijzen daalden eveneens, met name die van edelmetalen. De Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar 2,50%, van 2,16%, de vijfjaarsrente won bijna 30 basispunten. ABN Amro denkt dat de rust snel terugkeert op de financiële markten, zodra de verwachtingen over de acties van de Fed volledig in de koersen zijn ingeprijsd.