In een persbericht dat na de ontmoeting van de Amerikaanse centrale bankiers werd uitgegeven, zei de Fed minder pessimistisch te zijn over de Amerikaanse economie.

Hoewel volgens ABN Amro nog altijd sprake is van bescheiden herstel is de arbeidsmarkt de afgelopen maanden verbeterd. In de vorige verklaring zei de Fed nog dat de arbeidsmarkt 'enige tekenen van verbetering heeft laten zien'.

De positievere kijk op de economisch situatie wordt ook weerspiegeld in de ramingen die uitgaan van sneller herstel van de arbeidsmarkt.

Het aantal werklozen daalt in het vierde kwartaal tot 7,3% van de beroepsbevolking (tegen eerder 7,4%) en 6,7% in het vierde kwartaal volgend jaar (tegen eerder 6,9%).

In een persbericht dat na de ontmoeting van de Amerikaanse centrale bankiers werd uitgegeven, zei de Fed minder pessimistisch te zijn over de Amerikaanse economie. Hoewel volgens ABN Amro nog altijd sprake is van bescheiden herstel is de arbeidsmarkt de afgelopen maanden verbeterd. In de vorige verklaring zei de Fed nog dat de arbeidsmarkt 'enige tekenen van verbetering heeft laten zien'. De positievere kijk op de economisch situatie wordt ook weerspiegeld in de ramingen die uitgaan van sneller herstel van de arbeidsmarkt. Het aantal werklozen daalt in het vierde kwartaal tot 7,3% van de beroepsbevolking (tegen eerder 7,4%) en 6,7% in het vierde kwartaal volgend jaar (tegen eerder 6,9%).