Voorlopig zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook de nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming (QE 2) worden doorgezet.

Sinds de aankondiging van QE 2 heeft de Fed $ 261 mrd aan obligaties opgekocht, maar dit is inclusief de herinvestering van aflossingen op eerdere aankopen.

Het committee is eensgezinder dan ooit: de enige tegenstemmer van de afgelopen maanden, Thomas Hoenig, heeft dit jaar geen stemrecht meer.

De Fed wijst op verbeterende economische omstandigheden, met name in machines en software, maar ook op de zwakke huizen- en arbeidsmarkt en de lage inflatie.

De inflatieverwachtingen in de VS zijn opgelopen van 1,5% naar 1,9%, en zal daarmee volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog geen probleem vormen voor de opinie van beleggers.

Voorlopig zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook de nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming (QE 2) worden doorgezet. Sinds de aankondiging van QE 2 heeft de Fed $ 261 mrd aan obligaties opgekocht, maar dit is inclusief de herinvestering van aflossingen op eerdere aankopen. Het committee is eensgezinder dan ooit: de enige tegenstemmer van de afgelopen maanden, Thomas Hoenig, heeft dit jaar geen stemrecht meer. De Fed wijst op verbeterende economische omstandigheden, met name in machines en software, maar ook op de zwakke huizen- en arbeidsmarkt en de lage inflatie. De inflatieverwachtingen in de VS zijn opgelopen van 1,5% naar 1,9%, en zal daarmee volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog geen probleem vormen voor de opinie van beleggers.