Het absoluut noodzakelijke begrotingsakkoord dat de democraten en de republikeinen aan het begin van het jaar hebben bereikt, heeft de "fiscale afgrond" afgewend en erger voorkomen.

Dit was echter slechts de eerste fase in een onderhandelingsproces. De volgende ronde, die werd uitgesteld tot eind februari, zal betrekking hebben op het schuldplafond.

Het bereikte akkoord is dus een minimum en men kan zich de vraag stellen of het zal volstaan om Amerikaanse bedrijven weer te doen investeren.

Daardoor zou de Amerikaanse economie kunnen profiteren van de merkbare verbetering van de woningmarkt en van haar concurrentievermogen, dat ondersteund wordt door de zwakke dollar, een opmerkelijke stijging van de productiviteit (+70% in de afgelopen tien jaar) en de daling van de energiekosten in het land dankzij de sterke groei van de schaliegaswinning.

Het absoluut noodzakelijke begrotingsakkoord dat de democraten en de republikeinen aan het begin van het jaar hebben bereikt, heeft de "fiscale afgrond" afgewend en erger voorkomen. Dit was echter slechts de eerste fase in een onderhandelingsproces. De volgende ronde, die werd uitgesteld tot eind februari, zal betrekking hebben op het schuldplafond. Het bereikte akkoord is dus een minimum en men kan zich de vraag stellen of het zal volstaan om Amerikaanse bedrijven weer te doen investeren. Daardoor zou de Amerikaanse economie kunnen profiteren van de merkbare verbetering van de woningmarkt en van haar concurrentievermogen, dat ondersteund wordt door de zwakke dollar, een opmerkelijke stijging van de productiviteit (+70% in de afgelopen tien jaar) en de daling van de energiekosten in het land dankzij de sterke groei van de schaliegaswinning.