De zwakkere cijfers van de voorbije weken zijn in de ogen van de FED vooral het resultaat van de abnormaal harde winter in grote delen van de VS. Als dusdanig zijn ze slechts een tijdelijk euvel.

Fundamenteel gaat het met de VS de goede kant op en dus is er ruimte voor een normalisering van het monetaire beleid. Dat moet de rente een stukje hoger jagen en de dollar steun bieden.

Wall Street is vandaag verdeelde geopend, met beperkte bewegingen in de belangrijkste indices. Met een winst van zowat een half procent is de Dow Jones het best op dreef. Op de valutamarkten geeft de dollar wat terrein prijs, de euro noteert opnieuw boven het niveau van 1,38 dollar.

De zwakkere cijfers van de voorbije weken zijn in de ogen van de FED vooral het resultaat van de abnormaal harde winter in grote delen van de VS. Als dusdanig zijn ze slechts een tijdelijk euvel. Fundamenteel gaat het met de VS de goede kant op en dus is er ruimte voor een normalisering van het monetaire beleid. Dat moet de rente een stukje hoger jagen en de dollar steun bieden. Wall Street is vandaag verdeelde geopend, met beperkte bewegingen in de belangrijkste indices. Met een winst van zowat een half procent is de Dow Jones het best op dreef. Op de valutamarkten geeft de dollar wat terrein prijs, de euro noteert opnieuw boven het niveau van 1,38 dollar.