UBS spreekt in verband met een nieuwe ronde van quantitative easing in de Verenigde Staten van een "game changer" voor commodities. De bull markt kan zo in een nieuwe fase treden.

In een uitgebreid rapport stelde het analistenteam van UBS gisteren dat nog meer quantitative easing de koers van de dollar opnieuw onder druk gaat zetten, met een vlucht richting grondstoffen tot gevolg.

UBS heeft een voorkeur voor palladium, ijzererts, koper, goud, steenkool en zink als grondstoffen met de meeste stijgingskansen. De bull markt bij de grondstoffen kan volgens UBS nog jaren duren.

UBS spreekt in verband met een nieuwe ronde van quantitative easing in de Verenigde Staten van een "game changer" voor commodities. De bull markt kan zo in een nieuwe fase treden. In een uitgebreid rapport stelde het analistenteam van UBS gisteren dat nog meer quantitative easing de koers van de dollar opnieuw onder druk gaat zetten, met een vlucht richting grondstoffen tot gevolg. UBS heeft een voorkeur voor palladium, ijzererts, koper, goud, steenkool en zink als grondstoffen met de meeste stijgingskansen. De bull markt bij de grondstoffen kan volgens UBS nog jaren duren.