De Amerikaanse centrale bank hield zoals verwacht haar basisrente ongewijzigd. Anderzijds kondigde ze aan voor een bedrag van 300 miljard dollar aan langlopende staatsobligaties te gaan inkopen.

De basisrente in de Verenigde Staten bevindt zich nog steeds in een vork van 0 tot 0,25% de meeste analisten verwachten dat dit jaar en mogelijk ook volgend jaar zo zal blijven.

Sinds de laatste meeting van de FED in januari is de Amerikaanse economie verder gekrompen. Een aantal negatieve factoren wegen op de consumentenbestedingen en het -vertrouwen.

De Amerikaanse centrale bank hield zoals verwacht haar basisrente ongewijzigd. Anderzijds kondigde ze aan voor een bedrag van 300 miljard dollar aan langlopende staatsobligaties te gaan inkopen. De basisrente in de Verenigde Staten bevindt zich nog steeds in een vork van 0 tot 0,25% de meeste analisten verwachten dat dit jaar en mogelijk ook volgend jaar zo zal blijven. Sinds de laatste meeting van de FED in januari is de Amerikaanse economie verder gekrompen. Een aantal negatieve factoren wegen op de consumentenbestedingen en het -vertrouwen.