Druckenmiller is namelijk van mening dat Ben Bernanke een rampzalige monetaire politiek gevoerd die de Verenigde Staten met een levensgroot probleem hebben opgezadeld. De FED baseert zich volgens Druckenmiller nog steeds op de boeken, maar vergeet de realiteit.

De wijsheid uit de boeken wordt in de realiteit toegepast, met vaak catastrofale gevolgen. Bernanke heeft de financiële markten overspoeld met enorme hoeveelheden vers gedrukt geld en die hebben tot een volledig articiële situatie geleid. Hoe de FED daar uit zal raken, valt onmogelijk te voorspellen.

Druckenmiller is namelijk van mening dat Ben Bernanke een rampzalige monetaire politiek gevoerd die de Verenigde Staten met een levensgroot probleem hebben opgezadeld. De FED baseert zich volgens Druckenmiller nog steeds op de boeken, maar vergeet de realiteit. De wijsheid uit de boeken wordt in de realiteit toegepast, met vaak catastrofale gevolgen. Bernanke heeft de financiële markten overspoeld met enorme hoeveelheden vers gedrukt geld en die hebben tot een volledig articiële situatie geleid. Hoe de FED daar uit zal raken, valt onmogelijk te voorspellen.