Deze week, op 3 november (morgen dus) worden de details bekend gemaakt van de tweede ronde van monetaire verruiming. Aanvankelijk waren beleggers behoorlijk enthousiast over deze maatregel, maar intussen laait de discussie hierover op en slaat de scepsis toe.

Meer geld in de economie jagen hoeft zich niet te vertalen in hogere consumptie of een aantrekkende huizenmarkt in de VS.

Gaande de discussie groeit volgens ABN Amro het besef dat de aangekondigde maatregel waarschijnlijk vele malen kleiner zal uitpakken dan aanvankelijk verwacht.

De winst die toen gepakt is loopt weer uit de beurs weg en de overwegend sterke bedrijfscijfers brengen daardoor geen opwaartse beweging van de index. Individuele aandelen tonen echter nog steeds heftige reacties op de gepubliceerde cijfers.

Deze week, op 3 november (morgen dus) worden de details bekend gemaakt van de tweede ronde van monetaire verruiming. Aanvankelijk waren beleggers behoorlijk enthousiast over deze maatregel, maar intussen laait de discussie hierover op en slaat de scepsis toe. Meer geld in de economie jagen hoeft zich niet te vertalen in hogere consumptie of een aantrekkende huizenmarkt in de VS. Gaande de discussie groeit volgens ABN Amro het besef dat de aangekondigde maatregel waarschijnlijk vele malen kleiner zal uitpakken dan aanvankelijk verwacht. De winst die toen gepakt is loopt weer uit de beurs weg en de overwegend sterke bedrijfscijfers brengen daardoor geen opwaartse beweging van de index. Individuele aandelen tonen echter nog steeds heftige reacties op de gepubliceerde cijfers.