Dat gebeurde als gevolg van de vrees dat de begrotingscrisis in Europa zich verder gaat uitbreiden. De prijzen voor opties om zich in te dekken tegen een koersdaling op de beurs is met andere woorden fors gestegen.

De Europe's VStoxx Index, de index die de waarde van opties op de Euro Stoxx 50 Index weerspiegelt, steeg anderzijds tot het hoogste niveau sinds augustus van vorig jaar. Ook hier was de aanleiding dat de Europese schuldencrisis zich op korte termijn gaat uitbreiden naar Spanje en Portugal.

Chris Rich, hoofd optiestrategie bij JonesTrading Institutional Services LLC in Chicago, stelt vast dat de beleggers bang zijn. Dat vertaalt zich in oplopende ranges in de aandelenindices.

Die oplopende ranges gaan gepaard met het duurder worden van de optiekoersen. Uit de evolutie van de VIX en zijn Europese tegenhanger kan worden afgeleid dat de meeste beleggers een verdere koersdaling verwachten.

Dat gebeurde als gevolg van de vrees dat de begrotingscrisis in Europa zich verder gaat uitbreiden. De prijzen voor opties om zich in te dekken tegen een koersdaling op de beurs is met andere woorden fors gestegen. De Europe's VStoxx Index, de index die de waarde van opties op de Euro Stoxx 50 Index weerspiegelt, steeg anderzijds tot het hoogste niveau sinds augustus van vorig jaar. Ook hier was de aanleiding dat de Europese schuldencrisis zich op korte termijn gaat uitbreiden naar Spanje en Portugal. Chris Rich, hoofd optiestrategie bij JonesTrading Institutional Services LLC in Chicago, stelt vast dat de beleggers bang zijn. Dat vertaalt zich in oplopende ranges in de aandelenindices. Die oplopende ranges gaan gepaard met het duurder worden van de optiekoersen. Uit de evolutie van de VIX en zijn Europese tegenhanger kan worden afgeleid dat de meeste beleggers een verdere koersdaling verwachten.