De FDA (Food and Drug Administration) heeft bijkomende gegevens gevraagd over de hartrisico's van Tresiba, de nieuwe insuline van het Deense Novo Nordisk. Omdat insulinebehandelingen vaak worden voorgeschreven door dokters wil de FDA geen enkel risico nemen. De FDA vit ook over het feit dat het nieuwe geneesmiddel te weinig voordelen zou bieden op het vlak van doelmatigheid tegenover de huidige referentie (Lantus insuline van Sanofi).

Novo Nordisk moet de impact van de beslissing van de FDA nog bestuderen, maar de commercialisatie lijkt niet meer mogelijk vóór 2015. Dit betekent dat Novo Nordisk zijn aartsrivaal Sanofi voor zal moeten laten gaan in de meest rendabele markt ter wereld, insuline.

De FDA (Food and Drug Administration) heeft bijkomende gegevens gevraagd over de hartrisico's van Tresiba, de nieuwe insuline van het Deense Novo Nordisk. Omdat insulinebehandelingen vaak worden voorgeschreven door dokters wil de FDA geen enkel risico nemen. De FDA vit ook over het feit dat het nieuwe geneesmiddel te weinig voordelen zou bieden op het vlak van doelmatigheid tegenover de huidige referentie (Lantus insuline van Sanofi). Novo Nordisk moet de impact van de beslissing van de FDA nog bestuderen, maar de commercialisatie lijkt niet meer mogelijk vóór 2015. Dit betekent dat Novo Nordisk zijn aartsrivaal Sanofi voor zal moeten laten gaan in de meest rendabele markt ter wereld, insuline.