Pfizer bood eerst bijna 57 dollar per aandeel en wil nu 61 dollar betalen. Het bestuur van AstraZeneca was eerst niet geïnteresseerd, maar gaat het bod van Pfizer nu toch bestuderen.

De Amerikaanse farmaceut Allergan, bekend van Botox, is overnamedoelwit van branchegenoot Valeant Pharmaceuticals, die zo'n 46 miljard dollar heeft geboden.

Allergan zelf is ook bezig met een overname, van concurrent Shire. Shire maakt medicijnen tegen onder meer erfelijke ziektes en ADHD.

De koers van het aandeel Shire ging dinsdag op de beurs in Londen flink omhoog door de overnamegeruchten. Een combinatie van Allergan en Shire zou leiden tot een farmacieconcern met een jaarlijkse omzet van meer dan 11 miljard dollar. Allergan hoopt zich zo ook te wapenen tegen het bod van Valeant.

Het Amerikaanse Mylan maakte bekend interesse te hebben om de Zweedse farmaceut Meda over te nemen, voor een bedrag van 4,8 miljard dollar. Kredietbeoordelaar Moody's gaf dinsdag aan te verwachten dat de hoge overname-activiteit in de sector gezondheidszorg voorlopig nog wel zal aanhouden.

Farmaciebedrijven willen met overnames schaalgrootte creëren, waardoor ze kosten kunnen besparen en hun aanbod met nieuwe medicijnen kunnen uitbreiden.

Komende week

Pfizer bood eerst bijna 57 dollar per aandeel en wil nu 61 dollar betalen. Het bestuur van AstraZeneca was eerst niet geïnteresseerd, maar gaat het bod van Pfizer nu toch bestuderen. De Amerikaanse farmaceut Allergan, bekend van Botox, is overnamedoelwit van branchegenoot Valeant Pharmaceuticals, die zo'n 46 miljard dollar heeft geboden. Allergan zelf is ook bezig met een overname, van concurrent Shire. Shire maakt medicijnen tegen onder meer erfelijke ziektes en ADHD. De koers van het aandeel Shire ging dinsdag op de beurs in Londen flink omhoog door de overnamegeruchten. Een combinatie van Allergan en Shire zou leiden tot een farmacieconcern met een jaarlijkse omzet van meer dan 11 miljard dollar. Allergan hoopt zich zo ook te wapenen tegen het bod van Valeant. Het Amerikaanse Mylan maakte bekend interesse te hebben om de Zweedse farmaceut Meda over te nemen, voor een bedrag van 4,8 miljard dollar. Kredietbeoordelaar Moody's gaf dinsdag aan te verwachten dat de hoge overname-activiteit in de sector gezondheidszorg voorlopig nog wel zal aanhouden. Farmaciebedrijven willen met overnames schaalgrootte creëren, waardoor ze kosten kunnen besparen en hun aanbod met nieuwe medicijnen kunnen uitbreiden. Komende week