De eerstekwartaalresultaten waren iets onder de verwachtingen. De kracht die de farmadivisie laat zien, leidt waarschijnlijk tot een iets hogere waardering van onze kant.

De zwakte bij de divisie Material Science, dat onder meer grondstoffen voor lijmen en verven maakt, vertroebelde echter de resultaten.

Voor het hele jaar gaat Bayer nog altijd uit van 4 tot 5% groei. ABN Amro denkt dat dat met dank aan de farmadivisie ook gaat lukken.

Het farma- en chemieconcern heeft verschillende nieuwe medicijnen op de markt gerbacht, zoals recent Eylea dat snel marktaandeel wint in Japan en Australië.

Ook het hartmedicijn Xarelto zal in 2014 door de omzetgrens van een miljard dollar breken. De groei van Xarelto verloopt wat trager doordat Bristol en Pfizer recent concurrerende middelen op de markt hebben gebracht.

De eenmaal-per-dag dosering en het voordeel de eerste te zijn op de markt zal de groei echter in stand houden. De introductie van het medicijn tegen kanker Stivarga verloopt redelijk ondanks vraagtekens over de baten van het middel in verhouding tot de kosten.

Door de komst van nieuwe medicijnen verliest de toegenomen concurrentie rond oudere medicijnen aan relevantie.

Met name de omzet van het multiple sclerosismiddel Betaseron, goed voor hoger marges, leidt onder de komst van enkele nieuwe, beter gepositioneerde middelen.

De concurrentie van generieke middelen zet ook de verkopen van de anticonceptielijn Yaz onder druk.

Bayer heeft de outlook voor de divisie Material Science verlaagd, deels vanwege hogere grondstoffenkosten en lagere verkopen in Europa. ABN Amro is neutraal.

De eerstekwartaalresultaten waren iets onder de verwachtingen. De kracht die de farmadivisie laat zien, leidt waarschijnlijk tot een iets hogere waardering van onze kant. De zwakte bij de divisie Material Science, dat onder meer grondstoffen voor lijmen en verven maakt, vertroebelde echter de resultaten. Voor het hele jaar gaat Bayer nog altijd uit van 4 tot 5% groei. ABN Amro denkt dat dat met dank aan de farmadivisie ook gaat lukken. Het farma- en chemieconcern heeft verschillende nieuwe medicijnen op de markt gerbacht, zoals recent Eylea dat snel marktaandeel wint in Japan en Australië. Ook het hartmedicijn Xarelto zal in 2014 door de omzetgrens van een miljard dollar breken. De groei van Xarelto verloopt wat trager doordat Bristol en Pfizer recent concurrerende middelen op de markt hebben gebracht. De eenmaal-per-dag dosering en het voordeel de eerste te zijn op de markt zal de groei echter in stand houden. De introductie van het medicijn tegen kanker Stivarga verloopt redelijk ondanks vraagtekens over de baten van het middel in verhouding tot de kosten. Door de komst van nieuwe medicijnen verliest de toegenomen concurrentie rond oudere medicijnen aan relevantie. Met name de omzet van het multiple sclerosismiddel Betaseron, goed voor hoger marges, leidt onder de komst van enkele nieuwe, beter gepositioneerde middelen. De concurrentie van generieke middelen zet ook de verkopen van de anticonceptielijn Yaz onder druk. Bayer heeft de outlook voor de divisie Material Science verlaagd, deels vanwege hogere grondstoffenkosten en lagere verkopen in Europa. ABN Amro is neutraal.