Beleggers moeten kijken naar bedrijven die een positie hebben om structureel te groeien, en niet naar de situatie in een vestigingsland.

Een voorbeeld is de farmaceutische sector. Deze profiteert van demografische trends zoals vergrijzing en een stijging van patiënten met suikerziekte. Dit is een groeisector in Europa en deze groei staat los van de schuldencrisis.

Daarbij komt dat de waardering van Europese bedrijven relatief laag is Gebaseerd op de Schiller koerswinstverhouding ligt deze 10% onder het 130-jaarsgemiddelde van de Amerikaanse bedrijven.

Vooral op de aandelen uit de periferie zijn er significante kortingen. In Portugal en Spanje is dit 40% in vergelijking met het gemiddelde op de langere termijn, in Ierland en Italië 50% en circa 80% in Griekenland.

Beleggers moeten kijken naar bedrijven die een positie hebben om structureel te groeien, en niet naar de situatie in een vestigingsland. Een voorbeeld is de farmaceutische sector. Deze profiteert van demografische trends zoals vergrijzing en een stijging van patiënten met suikerziekte. Dit is een groeisector in Europa en deze groei staat los van de schuldencrisis. Daarbij komt dat de waardering van Europese bedrijven relatief laag is Gebaseerd op de Schiller koerswinstverhouding ligt deze 10% onder het 130-jaarsgemiddelde van de Amerikaanse bedrijven. Vooral op de aandelen uit de periferie zijn er significante kortingen. In Portugal en Spanje is dit 40% in vergelijking met het gemiddelde op de langere termijn, in Ierland en Italië 50% en circa 80% in Griekenland.