De instelling waarschuwde dat de prijzen op korte termijn nog hoger kunnen, zo merkte Royal Bank of Scotland op. Tarwe werd op weekbasis 3,1 procent duurder, net als soja.

De maïsprijs steeg 1,3 procent. De Amerikaanse exportcijfers waren volgens Royal Bank of Scotland opnieuw indrukwekkend. Voor de vijfde week op rij kwam de maïsuitvoer boven 1 miljoen ton uit.

Soja profiteerde van een staking in enkele haventerminals in Argentinië, wat de uitvoer volgens Royal Bank of Scotland bemoeilijkt.

In China zal de landbouwoppervlakte voor de teelt van maïs dit jaar worden verhoogd. In het noordoosten van het land concurreren maïs en soja met elkaar voor landbouwgrond.

De regio produceert 40 procent van alle Chinese maïs en 60 procent van alle soja. In Rusland werd het exportverbod voor granen verlengd tot het einde van het jaar. Eerder gold het verbod tot 1 juli.

Het land heeft volgens Royal Bank of Scotland een rampzalige granenoogst achter de rug na de ergste droogte in meer dan een halve eeuw vorige zomer.

De instelling waarschuwde dat de prijzen op korte termijn nog hoger kunnen, zo merkte Royal Bank of Scotland op. Tarwe werd op weekbasis 3,1 procent duurder, net als soja. De maïsprijs steeg 1,3 procent. De Amerikaanse exportcijfers waren volgens Royal Bank of Scotland opnieuw indrukwekkend. Voor de vijfde week op rij kwam de maïsuitvoer boven 1 miljoen ton uit. Soja profiteerde van een staking in enkele haventerminals in Argentinië, wat de uitvoer volgens Royal Bank of Scotland bemoeilijkt. In China zal de landbouwoppervlakte voor de teelt van maïs dit jaar worden verhoogd. In het noordoosten van het land concurreren maïs en soja met elkaar voor landbouwgrond. De regio produceert 40 procent van alle Chinese maïs en 60 procent van alle soja. In Rusland werd het exportverbod voor granen verlengd tot het einde van het jaar. Eerder gold het verbod tot 1 juli. Het land heeft volgens Royal Bank of Scotland een rampzalige granenoogst achter de rug na de ergste droogte in meer dan een halve eeuw vorige zomer.