Volgens de Bank of America Merrill Lynch's Mortgage Master Index bereikte de koers van de 5,20 miljard dollar aan mortgage backed securities die door Fannie Mae en Freddie Mac wordt gegarandeerd vorige week een absolute piek op 106,30.

Scott Simon van Pimco, de grootste obligatiebelegger in de wereld, moet van de huidige hoge prijzen worden gebruikgemaakt om de portefeuilles van Fannie Mae en Freddie Mac af te bouwen.

Dat is goed voor de belastingbetaler, dat is goed voor de bedrijven zelf en dat is goed voor de aandeelhouders van Fannie Mae en Freddie Mac.

Simon is van mening dat als beiden op de huidige koersniveaus niet verkopen ze later veel minder geld voor hun mortgage backed securities gaan krijgen.

Pimco heeft zelf al de posities in mortgage backed securities afgebouwd tot nog 16%, tegenover 83% in 2009.

Volgens de Bank of America Merrill Lynch's Mortgage Master Index bereikte de koers van de 5,20 miljard dollar aan mortgage backed securities die door Fannie Mae en Freddie Mac wordt gegarandeerd vorige week een absolute piek op 106,30. Scott Simon van Pimco, de grootste obligatiebelegger in de wereld, moet van de huidige hoge prijzen worden gebruikgemaakt om de portefeuilles van Fannie Mae en Freddie Mac af te bouwen. Dat is goed voor de belastingbetaler, dat is goed voor de bedrijven zelf en dat is goed voor de aandeelhouders van Fannie Mae en Freddie Mac. Simon is van mening dat als beiden op de huidige koersniveaus niet verkopen ze later veel minder geld voor hun mortgage backed securities gaan krijgen. Pimco heeft zelf al de posities in mortgage backed securities afgebouwd tot nog 16%, tegenover 83% in 2009.