Bedoeling is om te beletten dat de Amerikaanse vastgoedmarkt niet opnieuw gaat wegzakken, waardoor het economisch herstel de kop zou ingedrukt worden. Het ziet er dus naar uit woonkredieten in de VS voorlopig goedkoop gaan blijven.

Anderzijds gaat de crisis in de vastgoedsector de Amerikaanse belastingbetaler meer geld kosten. De administratie van Obama zal ongelimiteerd verliezen dekken tot 2012, waar eerst sprake was van een beperking tot 400 miljard dollar.

Fannie en Freddie krijgen nu de kans om de crisis agressiever aan te pakken, onder andere door de banken toe te laten meer probleemkredieten van hun balans te halen.

Volgens de voormalige chief credit officer hebben de beide kredietverstrekkers niet meer of niet minder dan een vrijbrief gekregen om te doen wat ze willen. De beslissing moet niet door het Congres goedgekeurd worden.

Bedoeling is om te beletten dat de Amerikaanse vastgoedmarkt niet opnieuw gaat wegzakken, waardoor het economisch herstel de kop zou ingedrukt worden. Het ziet er dus naar uit woonkredieten in de VS voorlopig goedkoop gaan blijven. Anderzijds gaat de crisis in de vastgoedsector de Amerikaanse belastingbetaler meer geld kosten. De administratie van Obama zal ongelimiteerd verliezen dekken tot 2012, waar eerst sprake was van een beperking tot 400 miljard dollar. Fannie en Freddie krijgen nu de kans om de crisis agressiever aan te pakken, onder andere door de banken toe te laten meer probleemkredieten van hun balans te halen. Volgens de voormalige chief credit officer hebben de beide kredietverstrekkers niet meer of niet minder dan een vrijbrief gekregen om te doen wat ze willen. De beslissing moet niet door het Congres goedgekeurd worden.