Vandaag begint in de Verenigde Staten een meeting op hoog niveau over de situatie op de vastgoedmarkt. Fannie Mae en Freddie Mac staan centraal op deze "housing summit" in Verenigde Staten.

Fannie Mae en Freddie Mac hebben de Amerikaanse belastingbetaler tot dusver al 148 miljard dollar gekost, geld dat in de vorm van steun aan de hypotheekverstrekkers werd toegekend.

Zowel Fannie als Freddie werden uit de hervorming van de Amerikaanse financiële sector. Op de eerste plaats speelt de factor politiek een rol in het verhaal, terwijl daarnaast het dossier van

Fannie Mae en Freddie Mac bijzonder ingewikkeld is. Het ziet er uit dat het dossier van dit duo de belastingbetaler nog (veel) meer geld gaat kosten.

Vandaag begint in de Verenigde Staten een meeting op hoog niveau over de situatie op de vastgoedmarkt. Fannie Mae en Freddie Mac staan centraal op deze "housing summit" in Verenigde Staten. Fannie Mae en Freddie Mac hebben de Amerikaanse belastingbetaler tot dusver al 148 miljard dollar gekost, geld dat in de vorm van steun aan de hypotheekverstrekkers werd toegekend. Zowel Fannie als Freddie werden uit de hervorming van de Amerikaanse financiële sector. Op de eerste plaats speelt de factor politiek een rol in het verhaal, terwijl daarnaast het dossier van Fannie Mae en Freddie Mac bijzonder ingewikkeld is. Het ziet er uit dat het dossier van dit duo de belastingbetaler nog (veel) meer geld gaat kosten.