Erskine Bowles, voormalig co-voorzitter van de schuldencommissie in het Witte Huis en mede-oprichter van de Campaign to Fix the Debt, is van mening dat de politici hun uiterste best moeten doen om deze moeilijke klip te ronden. Vervolgens is het absolute noodzaak om de schulden af te bouwen.

De shutdown wordt door Bowles niet onderschat, er is zeker sprake van een ernstige zaak, maar het belang er van valt in het niets ten opzichte van het schuldenplafond. Dat plafond, dat zich op 16.700 miljard dollar ligt, zal op 17 oktober worden bereikt en op dat moment zal er in de kas nog maar 30 miljard dollar zitten.

Erskine Bowles, voormalig co-voorzitter van de schuldencommissie in het Witte Huis en mede-oprichter van de Campaign to Fix the Debt, is van mening dat de politici hun uiterste best moeten doen om deze moeilijke klip te ronden. Vervolgens is het absolute noodzaak om de schulden af te bouwen. De shutdown wordt door Bowles niet onderschat, er is zeker sprake van een ernstige zaak, maar het belang er van valt in het niets ten opzichte van het schuldenplafond. Dat plafond, dat zich op 16.700 miljard dollar ligt, zal op 17 oktober worden bereikt en op dat moment zal er in de kas nog maar 30 miljard dollar zitten.