Claude Erb, de voormalige commodities portfolio manager bij Trust Company of the West, pakte uit met een spraakmakende studie waarin hij stelt dat de baissemarkt bij het goud nog maar pas is begonnen. Erb berekende de waarde van een troy ounce goud slechts op 800 dollar.

Erb berekende een ratio die goud afzet tegen de inflatie en dat voor een tijdperk dat zo ver reikt als hij data kon bemachtigen. Deze ratio, uitgedrukt in termen van de U.S. Consumer Price Index, bedroeg gemiddeld 3.20 tot 1. Op 1400 dollar per troy ounce bedraagt die ratio nog 6 tot 1, zodat een verdere correctie richting 800 dollar niet uitgesloten lijkt.

Claude Erb, de voormalige commodities portfolio manager bij Trust Company of the West, pakte uit met een spraakmakende studie waarin hij stelt dat de baissemarkt bij het goud nog maar pas is begonnen. Erb berekende de waarde van een troy ounce goud slechts op 800 dollar. Erb berekende een ratio die goud afzet tegen de inflatie en dat voor een tijdperk dat zo ver reikt als hij data kon bemachtigen. Deze ratio, uitgedrukt in termen van de U.S. Consumer Price Index, bedroeg gemiddeld 3.20 tot 1. Op 1400 dollar per troy ounce bedraagt die ratio nog 6 tot 1, zodat een verdere correctie richting 800 dollar niet uitgesloten lijkt.