Het overkop gaan van banken zal het garantiefonds tot en met 2014 60 miljard dollar kosten. FDIC Chairman Sheila Bair verwacht dat de faillissementen van banken dit jaar een piek gaan bereiken en in de volgende jaren zullen vertragen.

Er wachten echter nog een aantal onzekerheden, waardoor nog onverwachte tegenslagen kunnen geïncasseerd worden. De afgelopen maanden werden banken aan een recordtempo sinds de savings-and-loan crisis gesloten.

Afgelopen weekend was het al de 83ste bank die noodgedwongen de deuren sloot. De verwachting is dat het aantal faillissementen dit jaar zal oplopen tot 150 of zelfs 200. In 2009 gingen 140 banken failliet.

In totaal garandeert de FDIC de tegoeden van 775 banken met in totaal 431 miljard dollar in activa die op de lijst met probleembanken staan.

Het cijfer van 775 had betrekking op de situatie op 31 maart. Op 31 december van vorig jaar waren nog maar 702 banken in de problemen.

Het overkop gaan van banken zal het garantiefonds tot en met 2014 60 miljard dollar kosten. FDIC Chairman Sheila Bair verwacht dat de faillissementen van banken dit jaar een piek gaan bereiken en in de volgende jaren zullen vertragen. Er wachten echter nog een aantal onzekerheden, waardoor nog onverwachte tegenslagen kunnen geïncasseerd worden. De afgelopen maanden werden banken aan een recordtempo sinds de savings-and-loan crisis gesloten. Afgelopen weekend was het al de 83ste bank die noodgedwongen de deuren sloot. De verwachting is dat het aantal faillissementen dit jaar zal oplopen tot 150 of zelfs 200. In 2009 gingen 140 banken failliet. In totaal garandeert de FDIC de tegoeden van 775 banken met in totaal 431 miljard dollar in activa die op de lijst met probleembanken staan. Het cijfer van 775 had betrekking op de situatie op 31 maart. Op 31 december van vorig jaar waren nog maar 702 banken in de problemen.