De manier waarop de federale overheid - en dan meer bepaald de Amerikaanse centrale bank - geld blijft drukken, destabiliseert de markten en creëert een enorme volatiliteit.

Faber is van mening dat de koersen van de Amerikaanse staatsobligaties in december 2008 hun bodems hebben bereikt.

De opleving van de beurskoersen was volgens hem een rechtstreeks gevolg van het drukken van alsmaar meer geld.

De Amerikaanse overheid zal gedwongen worden om haar rentetarieven artificieel laag te houden omdat de tekorten te hoog zijn opgelopen.

Hoe slechter de indicatoren worden, hoe meer geld de Amerikaanse overheid gaat drukken. De andere centrale banken gaan hetzelfde doen, precies alsof de dag van morgen niet bestaat. Het drukken van geld kan de beurskoersen echter nog wel een tijdje ondersteunen, aldus Faber.

De manier waarop de federale overheid - en dan meer bepaald de Amerikaanse centrale bank - geld blijft drukken, destabiliseert de markten en creëert een enorme volatiliteit.Faber is van mening dat de koersen van de Amerikaanse staatsobligaties in december 2008 hun bodems hebben bereikt.De opleving van de beurskoersen was volgens hem een rechtstreeks gevolg van het drukken van alsmaar meer geld. De Amerikaanse overheid zal gedwongen worden om haar rentetarieven artificieel laag te houden omdat de tekorten te hoog zijn opgelopen. Hoe slechter de indicatoren worden, hoe meer geld de Amerikaanse overheid gaat drukken. De andere centrale banken gaan hetzelfde doen, precies alsof de dag van morgen niet bestaat. Het drukken van geld kan de beurskoersen echter nog wel een tijdje ondersteunen, aldus Faber.