Het failliet van Rusland en Argentinië was het einde van de wereld niet, zo bleek achteraf. Volgens Lynn wordt het faillissement van een land door de financiële markten als een catastrofe afgeschilderd.

Dat is echter hoofdzakelijk omdat banken en beleggers aan zo'n faillissement een boel geld dreigen te verliezen. Lynn is echter van mening dat een proper bankroet de beste oplossing is.

Afgezien van de vastgoedzeepbel - die veroorzaakt was door de lage rentevoeten in de eurozone - is de Ierse economie competitief, met een sterke focus op de export.

In september was er nog een stijging van de export met 2%, wat een zwakke wereldeconomie geen slechte prestatie is. Ierland zou zich volgens Lynn snel kunnen herstellen van een bankroet.

Het failliet van Rusland en Argentinië was het einde van de wereld niet, zo bleek achteraf. Volgens Lynn wordt het faillissement van een land door de financiële markten als een catastrofe afgeschilderd. Dat is echter hoofdzakelijk omdat banken en beleggers aan zo'n faillissement een boel geld dreigen te verliezen. Lynn is echter van mening dat een proper bankroet de beste oplossing is. Afgezien van de vastgoedzeepbel - die veroorzaakt was door de lage rentevoeten in de eurozone - is de Ierse economie competitief, met een sterke focus op de export. In september was er nog een stijging van de export met 2%, wat een zwakke wereldeconomie geen slechte prestatie is. Ierland zou zich volgens Lynn snel kunnen herstellen van een bankroet.