Daaronder moeten we verstaan dat de goudprijs veel verder zou zijn weggezakt wanneer er bij elke prijscorrectie geen Chinese kopers in de markt doken. De invloed van die Chinese kopers blijft echter beperkt, ze heeft tot dusver alleen een verder wegglijden van de goudprijs kunnen beletten.

In feite ontbreken de factoren om de goudprijs te doen stijgen. De Chinese aankopen volstaan in het beste geval om een tijdelijke bodem onder de goudprijs te leggen, maar ze zijn niet omvangrijk genoeg om de goudprijs opnieuw in een stijgende fase te brengen.

Eigenlijk geldt ook hetzelfde voor de centrale banken. Die kunnen de goudprijs wel afremmen, maar hun aankopen zijn onvoldoende om de volgende stijgingsfase op gang te brengen. Het ziet er naar uit dat de verkoopzijde momenteel de sterkste zal blijven.

Daaronder moeten we verstaan dat de goudprijs veel verder zou zijn weggezakt wanneer er bij elke prijscorrectie geen Chinese kopers in de markt doken. De invloed van die Chinese kopers blijft echter beperkt, ze heeft tot dusver alleen een verder wegglijden van de goudprijs kunnen beletten. In feite ontbreken de factoren om de goudprijs te doen stijgen. De Chinese aankopen volstaan in het beste geval om een tijdelijke bodem onder de goudprijs te leggen, maar ze zijn niet omvangrijk genoeg om de goudprijs opnieuw in een stijgende fase te brengen. Eigenlijk geldt ook hetzelfde voor de centrale banken. Die kunnen de goudprijs wel afremmen, maar hun aankopen zijn onvoldoende om de volgende stijgingsfase op gang te brengen. Het ziet er naar uit dat de verkoopzijde momenteel de sterkste zal blijven.