Maar ook de speculanten laten het goud in toenemende mate links liggen. RBC Capital precious metals strateeg George Gero wijst er op dat de CME Groupcut margin vereisten voor goud en zilver zijn verlaagd. Voor goud werden die margins vereisten met 10% verlaagd.

Dat is een signaal dat de volatiliteit bij de edelmetalen is afgenomen, maar ook dat de speculanten goud niet langer interessant vinden. De goudprijs heeft in de afgelopen maanden inderdaad tussen relatief enge marges bewogen, van grote bewegingen is al een tijdje geen sprake meer.

Maar ook de speculanten laten het goud in toenemende mate links liggen. RBC Capital precious metals strateeg George Gero wijst er op dat de CME Groupcut margin vereisten voor goud en zilver zijn verlaagd. Voor goud werden die margins vereisten met 10% verlaagd. Dat is een signaal dat de volatiliteit bij de edelmetalen is afgenomen, maar ook dat de speculanten goud niet langer interessant vinden. De goudprijs heeft in de afgelopen maanden inderdaad tussen relatief enge marges bewogen, van grote bewegingen is al een tijdje geen sprake meer.