De prijs om zich te verzekeren tegen een niet-terugbetaling van de schulden door Dubai is vorige week echter opnieuw opgelopen tot het hoogste niveau sinds november, zo blijkt uit cijfers van dataverstrekker Markit.

De prijs van de credit default swaps (CDS's) voor overheidsobligaties van Dubai steeg vrijdag van 592 naar 630 basispunten. Het was geleden van 27 november van vorig jaar dat deze prijs de 630 basispunten overtrof.

In november 2009 kondigde Dubai aan dat het de rente op uitstaande schulden niet kon aflossen. De prijs van de CDS's daalde echter snel nadat Abu Dhabi ter hulp kwam gesneld.

De stijging van de prijzen voor CDS's moet in een breder kader bekeken worden. De problemen met Griekenland hebben de beleggers voorzichtiger gemaakt en zo is ook het probleem Dubai weer op de voorgrond getreden.

De prijs om zich te verzekeren tegen een niet-terugbetaling van de schulden door Dubai is vorige week echter opnieuw opgelopen tot het hoogste niveau sinds november, zo blijkt uit cijfers van dataverstrekker Markit. De prijs van de credit default swaps (CDS's) voor overheidsobligaties van Dubai steeg vrijdag van 592 naar 630 basispunten. Het was geleden van 27 november van vorig jaar dat deze prijs de 630 basispunten overtrof. In november 2009 kondigde Dubai aan dat het de rente op uitstaande schulden niet kon aflossen. De prijs van de CDS's daalde echter snel nadat Abu Dhabi ter hulp kwam gesneld. De stijging van de prijzen voor CDS's moet in een breder kader bekeken worden. De problemen met Griekenland hebben de beleggers voorzichtiger gemaakt en zo is ook het probleem Dubai weer op de voorgrond getreden.