De zwakte van de koers had onder andere te maken met twijfels aan het business model van het bedrijf, dit tegen de achtergrond van het mobiel gebeuren.

Eric Jackson, stichter van Ironfire Capital, is echter van mening dat de situatie van Facebook nog veel penibeler is dan algemeen wordt aangenomen. Hij vreest namelijk dat het bedrijf als dusdanig over een periode van 5 tot 8 jaar zal verdwenen zijn.

Vergelijking met Yahoo dringt zich op

Eric Jackson vergelijkt de situatie bij Facebook met die bij Yahoo. Dat bedrijf bestaat weliswaar nog steeds en is dus nog steeds winstgevend, maar ten opzichte van de beginperiode heeft Yahoo veel van zijn pluimen verloren. De beurskapitalisatie bedraagt nog maar 10% van die op de piek in 2000.

Bij Yahoo werken nog steeds 13.000 mensen, maar de opwaartse trend bij het bedrijf is al een hele tijd gebroken. Facebook zou dezelfde weg uitgaan, onder andere omdat het bedrijf van Mark Zuckerberg alle moeite van de wereld heeft om zich aan te passen aan een mobiele omgeving.

De zwakte van de koers had onder andere te maken met twijfels aan het business model van het bedrijf, dit tegen de achtergrond van het mobiel gebeuren. Eric Jackson, stichter van Ironfire Capital, is echter van mening dat de situatie van Facebook nog veel penibeler is dan algemeen wordt aangenomen. Hij vreest namelijk dat het bedrijf als dusdanig over een periode van 5 tot 8 jaar zal verdwenen zijn. Vergelijking met Yahoo dringt zich op Eric Jackson vergelijkt de situatie bij Facebook met die bij Yahoo. Dat bedrijf bestaat weliswaar nog steeds en is dus nog steeds winstgevend, maar ten opzichte van de beginperiode heeft Yahoo veel van zijn pluimen verloren. De beurskapitalisatie bedraagt nog maar 10% van die op de piek in 2000. Bij Yahoo werken nog steeds 13.000 mensen, maar de opwaartse trend bij het bedrijf is al een hele tijd gebroken. Facebook zou dezelfde weg uitgaan, onder andere omdat het bedrijf van Mark Zuckerberg alle moeite van de wereld heeft om zich aan te passen aan een mobiele omgeving.