In afwachting noteert de Nasdaq lichtjes in de plus, terwijl de Dow Jones en de S&P 500 lichte verliezen laten optekenen. Veel nieuws was er niet, tenzij misschien het bericht dat de vastgoedmakelaren opnieuw duurdere huizen aangeboden krijgen. Dat betekent dat de vastgoedmarkt haar herstel verder zet.

Facebook bodemt verder uit

Het ergste leed lijkt bij Facebook geleden, de koers van dit aandeel lijkt inmiddels een vrij stevige bodem te hebben gevormd. Vanaf die bodem werd vandaag opnieuw een herstel ingezet. Toch is het nog wat vroeg om Facebook veilig thuis te verklaren, er staan nog altijd grote short-posities open.

Zes nieuwe bedrijven, waaronder Facebook, gaan waarschijnlijk in de Russell 1000 index worden opgenomen. Het betreft overigens volgens Credit Suisse de kleinste wijziging in de index sinds minstens 2004. Meestal vinden er in deze index grotere verschuivingen plaats.

De oorzaak hiervoor moet worden gezocht bij de verhandelde volumes op Wall Street, die duidelijk zijn gedaald. De brokers stellen vast dat vooral de kleine beleggers de Amerikaanse beurzen links laten liggen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat daar snel verandering in gaat komen.

In afwachting noteert de Nasdaq lichtjes in de plus, terwijl de Dow Jones en de S&P 500 lichte verliezen laten optekenen. Veel nieuws was er niet, tenzij misschien het bericht dat de vastgoedmakelaren opnieuw duurdere huizen aangeboden krijgen. Dat betekent dat de vastgoedmarkt haar herstel verder zet. Facebook bodemt verder uit Het ergste leed lijkt bij Facebook geleden, de koers van dit aandeel lijkt inmiddels een vrij stevige bodem te hebben gevormd. Vanaf die bodem werd vandaag opnieuw een herstel ingezet. Toch is het nog wat vroeg om Facebook veilig thuis te verklaren, er staan nog altijd grote short-posities open. Zes nieuwe bedrijven, waaronder Facebook, gaan waarschijnlijk in de Russell 1000 index worden opgenomen. Het betreft overigens volgens Credit Suisse de kleinste wijziging in de index sinds minstens 2004. Meestal vinden er in deze index grotere verschuivingen plaats. De oorzaak hiervoor moet worden gezocht bij de verhandelde volumes op Wall Street, die duidelijk zijn gedaald. De brokers stellen vast dat vooral de kleine beleggers de Amerikaanse beurzen links laten liggen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat daar snel verandering in gaat komen.