Het is nu wachten op wat de Amerikaanse centrale bank woensdag zal zeggen. De meeste analisten verwachten toch alleszins een duidelijke hint wat betreft een verdere verruiming van de monetaire politiek, zo de FED al niet meteen qe3 aankondigt. Het kan dus spannend worden.

Sommige analisten hebben recent een koopadvies voor Facebook gegeven, dat door de beleggers genoeg zou zijn afgestraft. Maar voorlopig kan de koers geen vaste voet meer aan de grond krijgen boven de kaap van 20 dollar. Daarboven valt bovendien nog een hele weg af te leggen richting IPO-prijs van 38 dollar.

Katoen opnieuw duurder

Katoen werd vorige week opnieuw 2,7 procent duurder. Deze evolutie komt volgens Royal Bank of Scotland als een verrassing gezien het overaanbod op de globale katoenmarkt en de verwachte voorraadtoename. Het droger dan gemiddelde weer

in delen van India en de Amerikaanse staat Texas is een mogelijke verklaring.

Daarnaast zal de lagere katoenprijs in combinatie met fors hogere granenprijzen ook een impact hebben op de benutting van de

landbouwoppervlakte.

Binnenkort beslissen de boeren in Zuid-Amerika over de allocatie van de landbouwgrond. Er zal vrijwel zeker minder katoen verbouwd worden ten nadele van soja en maïs.

Suiker kon een deel van de verliezen van de voorbije weken recupereren en werd 1 procent duurder. Volgens de Europese Commissie zal de suikerproductie binnen de Europese Unie in het komende oogstjaar met 5,4 procent afnemen.

Met name in het zuiden en het oosten van Europa zullen er door het warme en droge weer minder suikerbieten worden geoogst. In 15 van de 18 landen in de Unie die suiker produceren, zal de opbrengst dit jaar onder het niveau van 2011 uitkomen, zo blijkt uit een rapport van Monitoring Agricultural Resources, een instelling binnen de schoot van de EU.

Het is nu wachten op wat de Amerikaanse centrale bank woensdag zal zeggen. De meeste analisten verwachten toch alleszins een duidelijke hint wat betreft een verdere verruiming van de monetaire politiek, zo de FED al niet meteen qe3 aankondigt. Het kan dus spannend worden. Sommige analisten hebben recent een koopadvies voor Facebook gegeven, dat door de beleggers genoeg zou zijn afgestraft. Maar voorlopig kan de koers geen vaste voet meer aan de grond krijgen boven de kaap van 20 dollar. Daarboven valt bovendien nog een hele weg af te leggen richting IPO-prijs van 38 dollar. Katoen opnieuw duurder Katoen werd vorige week opnieuw 2,7 procent duurder. Deze evolutie komt volgens Royal Bank of Scotland als een verrassing gezien het overaanbod op de globale katoenmarkt en de verwachte voorraadtoename. Het droger dan gemiddelde weer in delen van India en de Amerikaanse staat Texas is een mogelijke verklaring. Daarnaast zal de lagere katoenprijs in combinatie met fors hogere granenprijzen ook een impact hebben op de benutting van de landbouwoppervlakte. Binnenkort beslissen de boeren in Zuid-Amerika over de allocatie van de landbouwgrond. Er zal vrijwel zeker minder katoen verbouwd worden ten nadele van soja en maïs. Suiker kon een deel van de verliezen van de voorbije weken recupereren en werd 1 procent duurder. Volgens de Europese Commissie zal de suikerproductie binnen de Europese Unie in het komende oogstjaar met 5,4 procent afnemen. Met name in het zuiden en het oosten van Europa zullen er door het warme en droge weer minder suikerbieten worden geoogst. In 15 van de 18 landen in de Unie die suiker produceren, zal de opbrengst dit jaar onder het niveau van 2011 uitkomen, zo blijkt uit een rapport van Monitoring Agricultural Resources, een instelling binnen de schoot van de EU.