De analisten worden steeds enthousiaster over de iPhone 5, het nieuwe toestel dat door Apple op de markt wordt gebracht. De prognoses wat betreft de verkopen worden voortdurend naar boven aangepast. Het ziet er naar uit dat de iPhone 5 de koers van Apple nog geruime tijd zal kunnen ondersteunen.

Maar ook Facebook raakt er stilaan weer bovenop, de koers klimt vandaag op richting 22 dollar. Tot de IPO prijs van 38 dollar valt echter nog een heel stuk weg af te leggen.

Nog weinig bedrijfsnieuws te verwachten

Vergeleken met de afgelopen week kan de komende week volgens ABN Amro als erg 'nieuwsarm' worden getypeerd. Prinsjesdag in Nederland zal vermoedelijk niet veel nieuws brengen, omdat de begroting op het al bekende 'lenteakkoord' zal zijn gebaseerd.

De kwartaalresultaten van beursgenoteerde bedrijven laten nog even op zich wachten en heel veel macro-economisch nieuws is er ook niet.

Een van de belangrijkste indicatoren op macro-gebied zal de ZEW-index in Duitsland zijn, die inzicht geeft hoe investeerders tegen de Duitse economie aankijken.

Daarnaast zal de aandacht uitgaan naar de eerste schatting van de stemming onder inkoopmanagers in Europa en de Verenigde Staten, de producentenprijzen in Duitsland en de verkopen van bestaande woningen in de Verenigde Staten.

De analisten worden steeds enthousiaster over de iPhone 5, het nieuwe toestel dat door Apple op de markt wordt gebracht. De prognoses wat betreft de verkopen worden voortdurend naar boven aangepast. Het ziet er naar uit dat de iPhone 5 de koers van Apple nog geruime tijd zal kunnen ondersteunen. Maar ook Facebook raakt er stilaan weer bovenop, de koers klimt vandaag op richting 22 dollar. Tot de IPO prijs van 38 dollar valt echter nog een heel stuk weg af te leggen.Nog weinig bedrijfsnieuws te verwachten Vergeleken met de afgelopen week kan de komende week volgens ABN Amro als erg 'nieuwsarm' worden getypeerd. Prinsjesdag in Nederland zal vermoedelijk niet veel nieuws brengen, omdat de begroting op het al bekende 'lenteakkoord' zal zijn gebaseerd. De kwartaalresultaten van beursgenoteerde bedrijven laten nog even op zich wachten en heel veel macro-economisch nieuws is er ook niet. Een van de belangrijkste indicatoren op macro-gebied zal de ZEW-index in Duitsland zijn, die inzicht geeft hoe investeerders tegen de Duitse economie aankijken. Daarnaast zal de aandacht uitgaan naar de eerste schatting van de stemming onder inkoopmanagers in Europa en de Verenigde Staten, de producentenprijzen in Duitsland en de verkopen van bestaande woningen in de Verenigde Staten.