De beleggers houden er wel rekening mee dat voor de opening van de beurs nog heel wat bedrijfsresultaten worden bekendgemaakt.

Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Facebook de kwartaalcijfers bekend. Die waren beter dan verwacht, zodat de koers in de nabeurshandel flink hoger noteert.

In de reguliere handel was de koers van het aandeel onder het niveau van 20 dollar afgesloten. Vandaag komen onder andere bedrijven als Boeing en Eli Lilly met kwartaalcijfers.

Geen begrotingscatastrofe te verwachten

PIMCO's basisscenario voor de Amerikaanse economie gaat uit van noch een drastisch herstel, noch een stevige recessie. Josh Timons van PIMCO verwacht dat het debat over de zogeheten fiscal cliff uitmondt in begrotingsmaatregelen (fiscal consolidation), maar geen begrotingscatastrofe. Eigenlijk is er namelijk meer overeenstemming dan onenigheid tussen Democraten en Republikeinen.

Ofschoon de monetaire maatregelen van de Fed met succes het middellangetermijndoel hebben bereikt om waarderingen van activa te verhogen, zijn ze niet effectief geweest bij het beïnvloeden van de reële economie.

Josh Timons voorziet dat de fiscal cliff het komende jaar een negatief effect van grofweg 1,5% zal hebben op het bbp. Verbeteringen op de huizenmarkt zullen slechts een deel van dat gat compenseren.

De beleggers houden er wel rekening mee dat voor de opening van de beurs nog heel wat bedrijfsresultaten worden bekendgemaakt. Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Facebook de kwartaalcijfers bekend. Die waren beter dan verwacht, zodat de koers in de nabeurshandel flink hoger noteert. In de reguliere handel was de koers van het aandeel onder het niveau van 20 dollar afgesloten. Vandaag komen onder andere bedrijven als Boeing en Eli Lilly met kwartaalcijfers. Geen begrotingscatastrofe te verwachtenPIMCO's basisscenario voor de Amerikaanse economie gaat uit van noch een drastisch herstel, noch een stevige recessie. Josh Timons van PIMCO verwacht dat het debat over de zogeheten fiscal cliff uitmondt in begrotingsmaatregelen (fiscal consolidation), maar geen begrotingscatastrofe. Eigenlijk is er namelijk meer overeenstemming dan onenigheid tussen Democraten en Republikeinen. Ofschoon de monetaire maatregelen van de Fed met succes het middellangetermijndoel hebben bereikt om waarderingen van activa te verhogen, zijn ze niet effectief geweest bij het beïnvloeden van de reële economie. Josh Timons voorziet dat de fiscal cliff het komende jaar een negatief effect van grofweg 1,5% zal hebben op het bbp. Verbeteringen op de huizenmarkt zullen slechts een deel van dat gat compenseren.