Wie kan koers Facebook ondersteunen?

Op de Nasdaq probeert de koers van Facebook vaste grond onder de voet te krijgen. De koers noteert opnieuw lager, maar toch iets boven de dieptepunten van de dag.

Momenteel bevindt de koers zich in een range tussen 32 en 33 dollar, of 13% minder dan de prijs waaraan het aandeel naar de beurs werd gebracht.

In de loop van de dinsdagsessie werd op 30,98 dollar een bodem bereikt. Volgens Dealogic is Facebook de slechtste IPO met een beurskapitalisatie van meer dan 1 miljard dollar sinds 2007. Over de afgelopen vijf jaar zijn er 23 bedrijven met een dergelijke omvang naar de beurs gekomen.

In de eerste drie dagen van de notering deed alleen Och-Ziff Capital het even slecht, ook dit aandeel moest 13% prijsgeven. Uiteindelijk eindigden maar zeven van de beursintroducties na drie dagen in het rood. Daarmee wordt nogmaals beklemtoond hoe zwak de geleverde prestatie wel is.

Och-Ziff Capital stond na een week 24% in het rood, om deze wanprestatie te verbeteren moet de koers van Facebook nog verder wegzakken. Gemiddeld lieten de hierboven vermelde 23 IPO's over de eerste tradingweek een winst van 15,6 % optekenen.

Wie kan koers Facebook ondersteunen? Op de Nasdaq probeert de koers van Facebook vaste grond onder de voet te krijgen. De koers noteert opnieuw lager, maar toch iets boven de dieptepunten van de dag. Momenteel bevindt de koers zich in een range tussen 32 en 33 dollar, of 13% minder dan de prijs waaraan het aandeel naar de beurs werd gebracht. In de loop van de dinsdagsessie werd op 30,98 dollar een bodem bereikt. Volgens Dealogic is Facebook de slechtste IPO met een beurskapitalisatie van meer dan 1 miljard dollar sinds 2007. Over de afgelopen vijf jaar zijn er 23 bedrijven met een dergelijke omvang naar de beurs gekomen. In de eerste drie dagen van de notering deed alleen Och-Ziff Capital het even slecht, ook dit aandeel moest 13% prijsgeven. Uiteindelijk eindigden maar zeven van de beursintroducties na drie dagen in het rood. Daarmee wordt nogmaals beklemtoond hoe zwak de geleverde prestatie wel is. Och-Ziff Capital stond na een week 24% in het rood, om deze wanprestatie te verbeteren moet de koers van Facebook nog verder wegzakken. Gemiddeld lieten de hierboven vermelde 23 IPO's over de eerste tradingweek een winst van 15,6 % optekenen.