De inflatie beweegt zich met 2,2% boven de inflatiedoelstelling van de ECB, maar Draghi gaf al aan dat dit tijdelijk lijkt.

De werkloosheid ligt op een hoge 11,9%. Het IMF buigt zich verder over de hervormingen van de Spaanse bankensector en de Trojka begint een tiendaags bezoek aan Ierland.

Deze week nog de resultaten van o.a. Philips, Unibail, Shell, Deutsche Bank, Facebook, Pfizer en Caterpillar. Ook wordt er mogelijk meer bekend over de toekomst van de SNS.

Daarbij is voor de markt van belang hoe eventuele lasten verdeeld zullen gaan worden, i.c. of ook obligatiehouders mee moeten betalen bij een reddingsoperatie.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat meer dan de helft van de banken zo'n 28% van de eerste serie van 3-jaarsleningen van de ECB zal aflossen. Op de tweede lening kan vanaf eind februari worden afgelost.

Veel banken hebben meer liquiditeiten dan zij in de markt weg kunnen of willen zetten. Mochten banken toch liquiditeitsproblemen krijgen kunnen zij altijd korter lenen bij de ECB.

Wel lopen de interbancaire tarieven verder op, maar liggen deze volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog altijd ruim onder stressniveaus.

De inflatie beweegt zich met 2,2% boven de inflatiedoelstelling van de ECB, maar Draghi gaf al aan dat dit tijdelijk lijkt. De werkloosheid ligt op een hoge 11,9%. Het IMF buigt zich verder over de hervormingen van de Spaanse bankensector en de Trojka begint een tiendaags bezoek aan Ierland. Deze week nog de resultaten van o.a. Philips, Unibail, Shell, Deutsche Bank, Facebook, Pfizer en Caterpillar. Ook wordt er mogelijk meer bekend over de toekomst van de SNS. Daarbij is voor de markt van belang hoe eventuele lasten verdeeld zullen gaan worden, i.c. of ook obligatiehouders mee moeten betalen bij een reddingsoperatie. Afgelopen vrijdag werd bekend dat meer dan de helft van de banken zo'n 28% van de eerste serie van 3-jaarsleningen van de ECB zal aflossen. Op de tweede lening kan vanaf eind februari worden afgelost. Veel banken hebben meer liquiditeiten dan zij in de markt weg kunnen of willen zetten. Mochten banken toch liquiditeitsproblemen krijgen kunnen zij altijd korter lenen bij de ECB. Wel lopen de interbancaire tarieven verder op, maar liggen deze volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog altijd ruim onder stressniveaus.