Specialisten in de technologiesector geloven niet dat Facebook een lang leven beschoren is, dit in tegenstelling tot Twitter. Facebook zal mogelijk een stille dood sterven, zoals voordien MySpace, Second Life en andere internetverschijnselen al hebben gedaan.

Mogelijk zal de sociale netwerksite vervolgens in een andere vorm opnieuw herrijzen, maar zeker is dat niet. Om Facebook aantrekkelijk te houden op langere termijn, moeten zowel het bedrijf als de site een face lift ondergaan. Wanneer de juiste face lift achterblijft, lijkt de levensduur van het bedrijf beperkt.

Twitter is het nieuwe framework voor de pers

Twitter is een heel ander geval, hier is sprake van het nieuwe en modern framework voor de pers. De traditionele krant is al een stille dood gestorven, om echter in de vorm van Twitter te verrijzen. De smartphone wordt langs het bed bewaard en kan zo 's morgens meteen geraadpleegd worden.

Het vergt maar enkele minuten om de binnengelopen berichten te lezen, waarna de smartphone tijdens de dag voortdurend binnen handbereik blijft.

Twitter moet zich in veel mindere mate aanpassen dan Facebook omdat de actualiteit gedurig aan verandert. De houdbaarheidsdatum van Twitter is dus veel groter.

Specialisten in de technologiesector geloven niet dat Facebook een lang leven beschoren is, dit in tegenstelling tot Twitter. Facebook zal mogelijk een stille dood sterven, zoals voordien MySpace, Second Life en andere internetverschijnselen al hebben gedaan. Mogelijk zal de sociale netwerksite vervolgens in een andere vorm opnieuw herrijzen, maar zeker is dat niet. Om Facebook aantrekkelijk te houden op langere termijn, moeten zowel het bedrijf als de site een face lift ondergaan. Wanneer de juiste face lift achterblijft, lijkt de levensduur van het bedrijf beperkt.Twitter is het nieuwe framework voor de pers Twitter is een heel ander geval, hier is sprake van het nieuwe en modern framework voor de pers. De traditionele krant is al een stille dood gestorven, om echter in de vorm van Twitter te verrijzen. De smartphone wordt langs het bed bewaard en kan zo 's morgens meteen geraadpleegd worden. Het vergt maar enkele minuten om de binnengelopen berichten te lezen, waarna de smartphone tijdens de dag voortdurend binnen handbereik blijft. Twitter moet zich in veel mindere mate aanpassen dan Facebook omdat de actualiteit gedurig aan verandert. De houdbaarheidsdatum van Twitter is dus veel groter.