Op basis van de futures gaat Wall Street straks een nieuwe lagere opening tegemoet, die futures wijzen op een verlies van zowat een kwart procent voor de S&P 500. Vraag is uiteraard wat er op de Europese beurzen gaat gebeuren, waar de crisis nadrukkelijk aanwezig blijft.

Inflatie vormt niet dadelijk probleem meer in Verenigde Staten

De inflatie vormt niet dadelijk een probleem meer in de Verenigde Staten, zo bleek de consumentenprijzen index die gisteren werd bekendgemaakt. Volgens de cijfers van het Labor Department zijn de consumentenprijzen vorige maand ongewijzigd gebleven.

Daarmee werden de verwachtingen van de analisten bewaarheid, want die hadden inderdaad op een stabiel inflatiecijfer gerekend.

Tijdens de drie vorige maanden was de inflatie telkens gestegen, met als opvallendste stijging een toename met 0,30% in maart.

Verwerkende nijverheid in regio New York groeit sneller dan verwacht

De verwerkende nijverheid groeide in New York sneller dan verwacht, zo bleek uit de gisterenavond bekendgemaakte Federal Reserve Bank of New York's general economic index.

Deze index stond in mei op 17,10, tegenover een stand van slechts 6,60 in april. De consensusverwachting bij de analisten had op een stand van de index van 9 gewezen. Elk cijfer boven nul wijst op een stijging van de Empire State Index, wat aangeeft dat de activiteiten in de fabrieken toenemen.

Op basis van de futures gaat Wall Street straks een nieuwe lagere opening tegemoet, die futures wijzen op een verlies van zowat een kwart procent voor de S&P 500. Vraag is uiteraard wat er op de Europese beurzen gaat gebeuren, waar de crisis nadrukkelijk aanwezig blijft. Inflatie vormt niet dadelijk probleem meer in Verenigde Staten De inflatie vormt niet dadelijk een probleem meer in de Verenigde Staten, zo bleek de consumentenprijzen index die gisteren werd bekendgemaakt. Volgens de cijfers van het Labor Department zijn de consumentenprijzen vorige maand ongewijzigd gebleven. Daarmee werden de verwachtingen van de analisten bewaarheid, want die hadden inderdaad op een stabiel inflatiecijfer gerekend. Tijdens de drie vorige maanden was de inflatie telkens gestegen, met als opvallendste stijging een toename met 0,30% in maart. Verwerkende nijverheid in regio New York groeit sneller dan verwacht De verwerkende nijverheid groeide in New York sneller dan verwacht, zo bleek uit de gisterenavond bekendgemaakte Federal Reserve Bank of New York's general economic index. Deze index stond in mei op 17,10, tegenover een stand van slechts 6,60 in april. De consensusverwachting bij de analisten had op een stand van de index van 9 gewezen. Elk cijfer boven nul wijst op een stijging van de Empire State Index, wat aangeeft dat de activiteiten in de fabrieken toenemen.