Zoals volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas algemeen werd verwacht zette de Federal Reserve zijn "tapering oefening" verder en verlaagde de aankoophoeveelheid van overheids-en hypotheekpapier met nog eens USD 10 miljard per maand. Dit jaar was die hoeveelheid al met 10 miljard verlaagd.

Dit was het resultaat van de eerste FOMC meeting van het jaar. Voor de volgende zeven meetings die ons dit jaar nog resten verwacht Gijsels telkens een vermindering van USD 10 miljard waardoor de quantitative easing inspanning eind dit jaar afgelopen zal zijn.

Zoals volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas algemeen werd verwacht zette de Federal Reserve zijn "tapering oefening" verder en verlaagde de aankoophoeveelheid van overheids-en hypotheekpapier met nog eens USD 10 miljard per maand. Dit jaar was die hoeveelheid al met 10 miljard verlaagd. Dit was het resultaat van de eerste FOMC meeting van het jaar. Voor de volgende zeven meetings die ons dit jaar nog resten verwacht Gijsels telkens een vermindering van USD 10 miljard waardoor de quantitative easing inspanning eind dit jaar afgelopen zal zijn.