Wall Street leek die ontgoocheling even van zich af te schudden, maar inmiddels zijn de koersen op de Amerikaanse beurzen opnieuw aan het dalen.

De verliezen voor de Dow Jones en de S&P zijn inmiddels opgelopen tot ruim 1%. Eén aandeel wordt bijzonder in de gaten gehouden en dat is Facebook.

De koers van Facebook flirt met de kaap van 20 dollar. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens deze kaap naar beneden wordt doorbroken.

Edelmetalen raken niet echt van de grond

De edelmetalen maakten volgens Royal Bank of Scotland pas op de plaats. Een troy ounce goud werd 0,4 procent goedkoper en zilver sloot de week onveranderd af.

De Russische centrale bank kocht in juni opnieuw 6,2 ton goud en is van plan om de goudvoorraden nog verder uit te breiden.

Rio Tinto liet weten dat de goudproductie in het tweede kwartaal met 52 procent op jaarbasis is gedaald naar 130.000 troy ounce.

Over de volledige eerste jaarhelft kwam de productie 40 procent lager uit op 309.000 troy ounce. De daling is met name toe te schrijven aan de lagere productie bij de Kennecott en Grasberg mijnen.

De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI), die de prestatie van enkele grote goudmijnaandelen schaduwt, daalde op weekbasis met 1,4 procent.

Platina en palladium werden respectievelijk 1,2 en 1,6 procent goedkoper. Anglo American Platinum, de grootste platinaproducent ter wereld, liet weten dat de platinaproductie in het tweede kwartaal met 3 procent op jaarbasis is afgenomen naar 623.000 troy ounce als gevolg van operationele problemen en werkonderbrekingen na ongevallen.

De groep verwacht dat de platinaproductie de komende twee tot drie jaar zal stabiliseren tussen 2,4 en 2,5 miljoen troy ounce per jaar.

Wall Street leek die ontgoocheling even van zich af te schudden, maar inmiddels zijn de koersen op de Amerikaanse beurzen opnieuw aan het dalen. De verliezen voor de Dow Jones en de S&P zijn inmiddels opgelopen tot ruim 1%. Eén aandeel wordt bijzonder in de gaten gehouden en dat is Facebook. De koers van Facebook flirt met de kaap van 20 dollar. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens deze kaap naar beneden wordt doorbroken. Edelmetalen raken niet echt van de grond De edelmetalen maakten volgens Royal Bank of Scotland pas op de plaats. Een troy ounce goud werd 0,4 procent goedkoper en zilver sloot de week onveranderd af. De Russische centrale bank kocht in juni opnieuw 6,2 ton goud en is van plan om de goudvoorraden nog verder uit te breiden. Rio Tinto liet weten dat de goudproductie in het tweede kwartaal met 52 procent op jaarbasis is gedaald naar 130.000 troy ounce. Over de volledige eerste jaarhelft kwam de productie 40 procent lager uit op 309.000 troy ounce. De daling is met name toe te schrijven aan de lagere productie bij de Kennecott en Grasberg mijnen. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI), die de prestatie van enkele grote goudmijnaandelen schaduwt, daalde op weekbasis met 1,4 procent. Platina en palladium werden respectievelijk 1,2 en 1,6 procent goedkoper. Anglo American Platinum, de grootste platinaproducent ter wereld, liet weten dat de platinaproductie in het tweede kwartaal met 3 procent op jaarbasis is afgenomen naar 623.000 troy ounce als gevolg van operationele problemen en werkonderbrekingen na ongevallen. De groep verwacht dat de platinaproductie de komende twee tot drie jaar zal stabiliseren tussen 2,4 en 2,5 miljoen troy ounce per jaar.