Volgens een onderzoek uitgevoerd door McKinsey daalt het aandeel van de verwerkende industrie in de output in snel tempo, ook het aantal van de fabrieksnijverheid in de tewerkstelling vertoont een duidelijk dalende trend. Veel bedrijven investeren in technologie en in methodes om de productiviteit te verbeteren.

De meeste van de verloren gegane jobs waren te vinden in industrietakken die zich snel kunnen verplaatsen, zoals elektronica en assemblage.

De Verenigde Staten (maar ook Europa) hebben zichzelf in dit segment van de industrie uit de markt geprezen, de jobs zijn verhuisd naar landen met aantrekkelijkere arbeidsomstandigheden.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door McKinsey daalt het aandeel van de verwerkende industrie in de output in snel tempo, ook het aantal van de fabrieksnijverheid in de tewerkstelling vertoont een duidelijk dalende trend. Veel bedrijven investeren in technologie en in methodes om de productiviteit te verbeteren. De meeste van de verloren gegane jobs waren te vinden in industrietakken die zich snel kunnen verplaatsen, zoals elektronica en assemblage. De Verenigde Staten (maar ook Europa) hebben zichzelf in dit segment van de industrie uit de markt geprezen, de jobs zijn verhuisd naar landen met aantrekkelijkere arbeidsomstandigheden.